Back to Question Center
0

Semalt nudi rešitev proti neželeni pošti za komentarje v programu WordPress

1 answers:

Pridobivanje številnih bralcev na svoj blog ali spletno mesto je sanje katerega koli blogerja. Vendar pa lahko na vašem blogu v WordPressu doživite veliko neželenih komentarjev. Obstaja več metod in orodij, ki jih lahko uporabite za boj proti neželeni vsebini v WordPressu.

Spodaj je nekaj teh orodij, ki jih je določil vodilni strokovnjak iz Semalt , Oliver King.

1. Aktivirajte Akismet

To orodje je vtičnik WordPress, ki pride, ko je že vnaprej nameščen. Za vsakogar, ki uporablja WordPress, vam tega dodatka ni treba prenesti. V panelu je že priročno, vse kar morate storiti je, da ga aktivirate. Po aktivaciji dobite ključ API, ki ga lahko uporabite za številne vidike spletnega dnevnika. Akismet plugin skenira vse komentarje na svojem spletnem dnevniku in filtrira tiste, ki izgledajo kot vsiljena pošta. V drugih časih lahko v filtru neželene pošte dobijo običajne komentarje. Odločilno je, da vedno pošiljate komentarje o neželeni vsebini, da ugotovite, ali je morda pomemben e-poštni naslov.

2. Omogočite zaščito Honeypot

S to tehniko lahko blokirate neželene pošte. Vključuje prevažanje neželene pošte v prepoznavanje sebe. Najprej morate namestiti WP Spam Fighter. Tukaj morate aktivirati ta vtičnik..V meniju z nastavitvami obstaja možnost za zaščito Honeypot. Ta možnost vključuje skriti obrazec za območje za pripombe, ki je lahko vidno samo za bote. Ker neželeni pošti izpolnijo vsa prazna polja, se lahko predhodno izkažejo.

3. Ne uporabljajte povezav »sledi komentarju«

Včasih lastniki spletnih mest uporabljajo povezave "brez komentarja", da bi spletno mesto vključevalo veliko prometa. Kot rezultat, ta možnost privlači veliko neželenih komentarjev, ki povečujejo neželeno vsebino v komentarjih. V nekaterih primerih orodja za odkrivanje neželene vsebine morda ne bodo našli te vsebine, zaradi česar se stanje poslabša. Nekateri verodostojni uporabniki lahko najdejo tudi komentarje v svojih objavah v spletnem dnevniku. Te lahko povezujejo nazaj, da oblikujejo komentarje o neželeni vsebini. Obstajajo tudi nekateri vtičniki, ki s pomočjo komentarjev delijo povezovalni sok. Če ne uporabljate vtičnikov, ki delijo to vsebino, se lahko izognete številnim primerkom neželenih komentarjev.

4. Uporaba preverjanja Captcha

WordPress ima vtičnik WP-reCAPTCHA. Ta vtičnik je funkcija, ki jo potrebuje, da jo omogočite v razdelku z komentarji. Kaptje uporabljajo nekaj trikov, ki zahtevajo nalogo človekove inteligence (HIT), kot je klikanje slik z določeno standardno stvarjo. Ujeti imajo sposobnost razlikovati pravega človeka od računalniškega bot. Ta orodja zelo otežujejo uporabnikom, da predložijo pripombe. Blokirane neželene pošte lahko blokirate z uporabo reCAPTCHA, ker je hitro in učinkovito pri blokiranju njihovih komentarjev.

Zaključek

Spam je lahko razburjen in pogosto povzroči, da ljudje zaradi cyber kriminalcev izgubijo z nekaj slabimi nameni. V nekaterih primerih lahko uspešni neželeni napadi tudi razkrijejo spletno skrbniško ploščo skupini hekerjev, ki lahko storijo vse, kar ustreza njihovim potrebam. Ta ranljivost je lahko ena izmed metod, ki jih lahko spletna stran izgubi. Z zgornjim orodjem lahko odkrijete in preprečite neželeno pošto. Za metode, ki jih lahko ignorirate z neželeno pošto, boste prihranili veliko. Lahko odstranite URL spletnega mesta iz neželene pošte in dosežete številne naloge v zvezi z komentarji o neželeni vsebini Source .

November 28, 2017