Back to Question Center
0

Semalt nudi nasvete o tem, kako ravnati z neželeno pošto storitve Google Analytics

1 answers:

Na splošno je neželena pošta v storitvi Google Analytics referrer spam, ki se pojavi, ko se hekerji poskušajo poslatipodatke v računu Google Analytics z uporabo API-ja za zbiranje podatkov v storitvi Google Analytics, ki se običajno imenuje protokol merjenja.V pravem pomenu besede to ni pravi promet na vaši spletni strani. Vendar pa so lažne prometne zahteve, poslane na vašo spletno stran z botom nekajprijazno in všeč ali ne, se bodo prikazali v vaših napotitvah.

Michael Brown, direktor za uspeh stranke Semalt ,navaja, da to ni razlog za obup. Najprej morate vedeti, da vaša spletna stran ni namensko usmerjena. Hekerjipravkar ustvarjajo lažne ID-je in pošiljajo lažne prometne zahteve. To ni nič osebnega, vendar je lahko precej nadležno.

Google je pripravil pobudo za pomoč pri tej težavi. Vse kar morate storiti je, dapojdite v nastavitve svojega pogleda v skrbniški vmesnik, se pomaknite navzdol do filtriranja Bot in preverite možnost »Izključi vse zadetke iz znanih botovin pajki. " To ni dolgotrajna rešitev, vendar se bodo ponarejeni napotki pojavili vsak dan.

Druga rešitev, ki jo lahko preizkusite, je filtri z namenom izključitvenapotitelji..To pomeni, da greste v razdelek admin in nato pojdite na Filtri. Tukaj lahko nastavite filter, imenovan referrertemelji izključitveni filter. To dosežete tako, da kliknete Dodaj filter, izberete vrsto po meri in nato vtipkate domenska imena napotiteljevrazdelek vzorca filtra.

Vendar, tudi če lahko v celoti naložite svojo spletno stran s filtri za izločitev, trenutekprikaže se nova referrer domena, boste morali ustvariti nove izključitve in izbrisati svoje stare. Tudi vi ste morda preobremenjeni zštevilo filtrov, ki jih morate upravljati.

To postavlja vprašanje, ali lahko samodejno filtriram? Odgovor je da, lahko grešta pot. Dober primer takšne storitve je blokator napotiteljev neželene pošte. To je odlična storitev, saj povezuje svojo platformo z vašimRačun Google Analytics in izbere pogled, ki ga želite zaščititi pred spletnim mestom. Posledično dodajo filtre za izključitev vsvoje poglede.

Kolikor je to privlačna rešitev, ga ne morete uporabiti za večino podjetijstranke, saj imajo stroga pravila o dostopu tretjih oseb do storitev SaaS. Kot v tem trenutku je to brezplačna storitev,vendar bodo sčasoma postali žrtve njihovega uspeha in uvedli model za oblikovanje cen, ki morda ne bo v interesu vašegaodjemalec.

Kljub temu se filtriranje dosega le do zdaj, avtomatizirane storitve pa ne bodo ponavadida je dolgoročno zanesljiv. To zapusti ključe za zbiranje podatkov. S to možnostjo se podatki filtrirajo in Google Analytics bo samoobdrži promet, ki ustreza dimenzijam po meri. To je edinstvena metoda, na katero ne bodo vplivali pošiljatelji neželene elektronske pošte. Prav tako je varno inzanesljiv, ne da bi potreboval kakršnokoli tehnično znanje. Zato je to najboljša možnost za račun Google Analytics Source .

November 28, 2017