Back to Question Center
0

Semalt ne želite plačevati! 4 Nasprotni nasveti za zaščito vašega sistema iz Ransomware

1 answers:

Svet se danes sooča s hudimi ransomware, ki povzroča veliko finančno škodo operacijskim sistemom Windows. Virus, znan kot WannaCry, je povezan s 75.000 okužbami PC po vsem svetu. Žrtvam tarča odkupnine uporablja asimetrično šifriranje. Napadalci ustvarjajo edinstvene ključe, ki so na voljo šele po rešitvi zahtev.

Novice o kibernetski varnosti kažejo, da je mogoče s tega uničujočega ransomwareja zagotoviti digitalne podatke, vendar pa vodilni strokovnjak iz Semalt , Oliver King, navaja nekaj korakov za preprečevanje scammers.

1. Bodite pozorni

WanaCry, tako kot mnogi ransomware prodira v uporabniški sistem, kot tudi skozi "spray-n-pray" ščiti napad, da bi našli pot v računalniški sistem. Mehanizem »spray-n-pray« vključuje zlonamerno prilogo ransomware v spamming e-poštnih sporočilih. Klikanje prikazanih URL-jev omogoča, da čakalna ransomware prodre in vikne računalniku.

Grožnje, ki jih predstavlja ransomware, so ogromne in vsak dan naraščajo. Posamezniki in organizacije, ki uporabljajo internet, morajo biti pozorne..Povezave in prenesene datoteke lahko vsebujejo grožnjo zlonamerne programske opreme, kot je WannaCry ransomware.

2. Back Up vsebino

Varnostno kopiranje zagotavlja informacije o računalnikih, ki jih prenaša ransomware. Shranjevanje vsebine v več pomnilniških napravah lahko povzroči škodo informacij iz nalezljive programske opreme. Izbira naprav za shranjevanje, ki jih je treba uporabiti za varnostno kopiranje, morajo upoštevati njihovo varnost pred napadi virusov, saj je shranjevanje v oblaku ponavadi ranljivo.

3. Ne plačujte prepricanja

Ransomware ni zanesljiv za pogajanja. Plačevanje odkupnine hekerjem povečuje možnost, da se naslednjič znova pritoži ali pa tudi ne spusti podatkov tudi po poravnavi plačila. Ransomware se lahko vrne za več vrednosti za odkup, če žrtev prikaže povpraševanje.

4. Namestite protivirusno programsko opremo

Protivirusna programska oprema pomaga pri skeniranju zlonamerne programske opreme za brisanje in čiščenje sistema ter za zaščito pred napadi ransomware. Medtem ko plačana varnostna programska oprema v računalniku zagotavlja zaščito v realnem času, je poskusna različica uporabna, kadar potrebuje le mehanizem za čiščenje sistema, ki ima okužbo z virusom ransomware. Vendar pa plačana različica lahko olajša spremljanje in odstranitev zlonamerne programske opreme tudi brez posredovanja uporabnika.

Skupina hekerjev, imenovana Shadow Brokers, je objavila informacije o ransomware. Po njihovem sporočilu WannaCry, znan tudi kot Wcry ali Wanna, je povezan z ničelnim izkoriščanjem agencije za nacionalno varnost. Sprejela je večjezične sposobnosti napada različnih materialov, ki se nahajajo v številnih različnih državah Španije, Velike Britanije in Nemčije, kjer napadajo javne objekte, kot so bolnišnica, banke in telekomunikacijske baze podatkov, ki zahtevajo odkup med 300 in 600 dolarji. Pazite Source .

November 28, 2017