Back to Question Center
0

Semalt - Kako se znebiti Bot prometa v vaši Google Analytics

1 answers:

Ne bi bilo napačno reči, da so podatki temeljni kamen vseh spletnih poslovnih odločitev in trženja. Pomembno je, da razvijemo razumevanje naših podatkov in zagotovimo, da je v skladu s trenutnimi tržnimi trendi. Prav tako bi morali ovrednotiti vedenje uporabnikov na naši spletni strani in vedeti vse o spremembah v industriji. To je mogoče le, če iz Google Analytics izključimo promet bota in se osredotočimo na doseganje želenih rezultatov.

Alexander Peresunko, upravitelj uspeha stranke Semalt, v zvezi s tem razkriva nekatere tržne skrivnosti.

Za zbiranje podatkov bi morali uporabiti različne analitične in nadzorne možnosti. Vendar je Google Analytics najbolj verodostojno in široko uporabljeno orodje. To vam omogoča, da ugotovite legitimnost svojih podatkov in vam pokažejo pravilne rezultate. Več kot dve milijardi spletnih mest uporablja Google Analytics za ocenjevanje in analizo kakovosti njihovih obiskov. Bot prometa je nekaj, kar lahko škoduje vaši spletni strani in lahko povzroči trpljenje na internetu. Sčasoma vodi do napačnih sklepov, ocen in predpostavk, kar vpliva na uspešnost in verodostojnost vašega spletnega mesta.

O podjetju Bots

Ne smemo pozabiti, da za vse človeške zadetke obstajajo bot zadetki na strežniku. Zato je varno reči, da so postali postali bistveni in morajo biti sestavni del katere koli spletne strani. vrste boksov: dobri boji in slabi robovi.

Dobri boji so tisti, ki se lepo obnašajo in so ugodni za vašo spletno stran, medtem ko so slabi boji tisti, ki jih ustvarijo hekerji in napadalci ter nameravajo nezakonito pajkati in indeksirati vašo spletno stran. V poročilu je razvidno, da se zlonamerni in nevarni boji prehitajo več kot dvajset odstotkov celotnega prometa, ki ga pošljejo dobri boti. Tako lahko rečemo, da roboti ne morejo biti prijazni do spletnih mest za vsako ceno in jih je treba čim prej odpraviti.

Dve drugi vrsti boksov sta ghost bote in zombie boji. Ghosts bote so tiste, ki ne obiščejo vaše spletne strani, ampak prikazujejo podobne rezultate, medtem ko so zombi botovi tisti, ki v celoti postanejo vašo spletno stran. Izdelujejo poročila v storitvi Google Analytics in se pretvarjajo, da so pristni. V svoje analitične podatke vnesejo svoje posebne kode in jih poskušajo škodovati na takšen ali drugačen način.

Kako izključiti botski promet

Google je pred kratkim napovedal, da obstaja več rešitev za filtriranje dobrih botov, slabih poštnih pošiljk in neželene pošte v storitvi Google Analytics. V ta namen morate nastaviti nefiltrirane poglede in spoznati vire vašega prometa. Moral bi vedeti trike razlikovanja med dobrimi botovi in slabimi robovi. Prilagodite lahko številne tržne strategije, da bi povečali svoje možnosti za pridobivanje unikatnih pogledov na vašem spletnem mestu. Prav tako je prednost, če izdelate različne filtre za notranje in zunanje vire prometa. Lahko blokirate več IP-jev, ki so videti sumnične in nimajo nič skupnega z avtentičnostjo. V primeru zombijevih borcev jih morate filtrirati z odkrivanjem njihove lokacije in sledi. Za to bi morali vedeti vse o svojem viru in nadaljevati s korakom ustvarjanja sledi Source .

November 28, 2017