Back to Question Center
0

Semalt Expert: Zakaj Thunderbird zazna moje e-pošte kot neželeno vsebino?

1 answers:

Obstaja dragocena lekcija, ki jo je Mozilla izvedela po tem, ko so svojim naročnikom poslali mesečne glasila. Naslednji članek bi želel deliti to ugotovitev. Večina ljudi, ki uporabljajo e-poštni odjemalec Thunderbird iz Mozille, prejmejo svoj glasilni dnevnik s predhodnim opozorilom. Opozorilo je prebralo, da je Thunderbird mislil, da je poslano sporočilo e-poštna prevara.

Ivan Konovalov Semalt Manager za uspeh kupcev pravi, da je resnica v tem, da podjetje ni nameravalo nikomur izogniti z uporabo mesečnega odmerka nasvetov in morebitnih posodobitev na spletni strani, uporabnikom pošiljajo e-poštna sporočila. Zato so se spraševali, kaj so storili narobe.

Po oceni težave in nekaj popravkov so ugotovili, da sistem samodejno prikaže opozorilo, ko najde URL v kopiji HTML e-pošte. Ista težava vpliva na druge programe, kot so Outlook in Entourage. Obstajajo pritožbe, podobne trenutni težavi, ki jo Thunderbird doživlja od svojih strank.

Problem z opozorilom Thunderbird v e-poštnem oknu je bil zato, ker so v svoje sporočilo dodali oglaševalsko linijo. Vstavili so besedilo o Nacionalni federaciji divjih živali. Namen je bil pridobiti veliko podporo organizaciji, pri zaščiti prosto živečih živali in njihovega okolja. Na koncu besedila je bil spletni strani spletnega mesta za vsakogar, ki je želel podariti svoj vzrok.

Čeprav posameznik dodaja besedilno povezavo z e-poštnim sporočilom, ki ne pomeni vsiljene pošte, lahko še vedno ugasne nekatere bralce. Iz tega sledi, da filtri neželene pošte morda ne zaznajo besedilne povezave kot vsiljene pošte. Torej, e-poštni naslov še vedno dobi prejemniku. Struktura besedila je prav tako pomembna.

Mozilla je natančno nastavil besedilno povezavo, da jo je prebral, vendar je izpuščal del, kjer je bil URL. Namesto da bi prosili ljudi, da podarijo posebno spletno stran, navedeno zgoraj, so prosili vse želene ljudi, da danes darujejo. Po tem, ko se je to strinjalo, se je Thunderbird umiril. To je bilo nekaj, kar se je podjetje lahko lotilo. To je tudi nekaj, kar se ne sme ponoviti.

Drug način, da bi lahko preprečili ponovitev težave, je dodati povezavo z razširitvijo cm_dontconvertlink. Opozorila za lažno predstavljanje delujejo tako, da poskušajo ujemati URL v telesu, na URL, ki ga poskuša povezati. Če se ne ujemajo, sistem opozarjanja obravnava kot poskus lažnega predstavljanja in zato izpušča ta obvestila. Z dodajanjem zgoraj navedene razširitve na povezavo obvesti aplikacijo, da ne sledi povezavi ali jo ne more izslediti. Skratka, pustili bodo samo. Posledično se neskladnost, kot je tista, identificirana z e-pošto Thunderbird, ne znova pojavi.

Edina pomanjkljivost rešitve je, da se nobeni kliki povezav v e-poštnem sporočilu ne pojavijo v prizadevanjih za kampanjo. V analiznih poročilih se tudi ne bodo prikazali.

Moralo zgodbe, iz primera Thunderbird, je, da ljudje, podjetja ali podjetja ne smejo vsebovati e-poštnih sporočil v nobeni kopiji e-poštnega sporočila, ki ga želijo poslati. Če je za to potrebno, morajo izklopiti sledenje URL-jev. V nasprotnem primeru bo Thunderbird ukrepal in e-pošto obravnaval kot neželeno pošto Source .

November 28, 2017