Back to Question Center
0

Semalt Expert določa 12 nasvetov, ki vam bodo pomagali preprečiti spletno trgovino

1 answers:

Cyberstalking je lahko zastrašujoče, vendar če ostanejo pozorni, si lahko na spletu varno.

Z višjim vodjem prodaje Semalt , Ryanom Johnsonom, lahko pri svojemu mobilnemu telefonu, tabličnem računalniku ali pametni uri zaščitite svojo identiteto, lastnost in raznolikost:

# 1. Varujte svoj domači naslov

Ko izpolnite obrazce na internetu, uporabite P.O. škatla ali delovnega naslova in nikoli nima odprtega domačega naslova.

# 2. Geslo zaščiti vse račune

Uporabite geslo za vse, vključno z vašim mobilnim telefonom, e-poštnimi računi, bančnimi računi in računi kreditnih kartic. Zaščiteno geslo vam daje modicum obrambe pred nekdo, ki vas hoče poškodovati.

# 3. Poiščite svoje ime in telefonsko številko na spletu

Če iščete svojo telefonsko številko in ime na spletu, lahko cyberstalker ustavi ustvarjanje računov, blogov ali spletne strani craigslist, ki temeljijo na vas.

# 4. Preglejte e-poštna sporočila, klice in besedila, ki prosijo za informacije

Cyberstalkers pogosto predstavljajo bančne predstavnike, uporabnike, predstavnike kreditnih kartic ali ponudnike mobilnih telefonov za krajo osebnih podatkov. Če prejmete sumljivo sporočilo, ga prezrete in neposredno pokličite banko ali družbo.

# 5. Pazite na svojo številko socialnega zavarovanja

Nikomur ne dodajte svoje številke socialnega zavarovanja, razen če ste preverili, da zagotovo delajo za družbo. Nikoli ne vnesite svoje številke socialnega zavarovanja na spletno mesto, če ga ne preveri družba ali vladna agencija.

# 6. Uporabite brezplačne števce registra, da si zabeležite promet na svoje bloge in spletne strani

Uporabite statistični števec, da ugotovite, kdo obišče vašo spletno stran ali blog. Ti števci beležijo naslov IP, mesto, datum, stanje, čas in ponudnike internetnih storitev uporabnikov..

# 7. Spremljajte stanje kredita

Poslovni strokovnjaki ali tisti, ki so v očeh javnosti, morajo dvakrat letno spremljati svoj kreditni status, še posebej, če je spletno oglaševanje mogoče. Brezplačne kopije kreditnega poročila so na voljo enkrat letno iz kreditnih pisarn. Pridobitev poročila kreditnega urada ne bo škodovalo vaši bonitetni oceni.

# 8. Ponastavite gesla po razvezi ali razpadu

Obrnite se na svoje banke in podjetja s kreditnimi karticami in jim sporočite, da vaš bivši ali nekdanji zakonec ni dovoljen dostop do vaših računov. Tudi če je prišlo do razkola, je varno in zaščititi se.

Če želite biti še posebej previdni, kupite nov mobilni telefon in nove kreditne kartice ter izvedite te spremembe čim hitreje.

# 9. Spremenite vse svoje račune, če sumite na cyberstalking

Posodobite vse svoje račune. Če ste prepričani, da ste spletno podjetje, preverite svojo boniteto in poiščite novo banko. Ta korak je vsekakor treba sprejeti, če opazite več kot dva sumljiva pojava v enem mesecu.

# 10. Računalnik mora biti strokovno pregledan

Ko veste, da ste cyberstalked, morate domnevati, da je računalnik ogrožen. Vzemite računalnik in druge naprave profesionalcem in jih pregledajte za črve in vohunsko programsko opremo.

# 11. Rešite hitro, da ujamejo cyberstalkerja

Ko veste, da ste spletkarni, ukrepajte hitro, da zaščitite svojo identiteto in finančno varnost. Hitreje, če boste težje ukrepali, boste nadlegovali, tako da boste postali manj zanimiv cilj.

# 12. Dobite čustveno podporo

Če se nadlegujejo, se lahko čustveno obdavčijo in povzročijo precejšnje vznemirljive težave. Če lahko, najem terapevt, ki je specializiran za zalezovanje, da se spopade s posledicami.

Cyberstalking je težak zločin za policijo, da se prepreči, zato se boste morali potruditi, da boste spet živeli skupaj. Toda zapomnite si: vaši cyberstalker ima samo toliko moči, kot ste jim dovolili, da imajo Source .

November 28, 2017