Back to Question Center
0

Kakšne vrste negativnih SEO so tam zunaj?

1 answers:

Preden začnemo brskati o tem, kako deluje negativni SEO, pojdimo na točno določen negativen SEO.

negative seo

Narava negativnega SEO

Preprosto povedano, negativni SEO je niz prikritih dejavnosti, katerih cilj je znižanje uvrstitve v rezultatih iskanja. Ta zlonamerni poskus z vaše spletne strani je običajno zunaj strani, kar pomeni nenaravno povezavo z vašo spletno stranjo ali ponovitev vsebine vašega spletnega mesta.

Čeprav negativni SEO ni pogost vzrok za nenadne padce padca, je bolje, da ugotovite, ali nekdo zlorablja vaše uvrstitve namerno.

Negativni off-page SEO

Negativni off-page SEO se nanaša na SEO, ki cilja na vašo spletno stran, ne da bi se notranje posegali v to. Tukaj je seznam najpogostejših oblik negativnih off-page SEO traja:

Link Farms

Obstaja majhna možnost, da bo nekaj spammy povezav škodovalo vašim lestvici spletnega mesta. Ko pa gre za povezavo kmetij, se verjetnost napada močno poveča.

Praviloma večina teh hekerjevih povezav uporablja isto sidro besedilo. Te sode, ki se ujemajo, morda niso povezane s spletnim mestom, ki je napadno, ali vključite ključno besedo za ciljanje, da bi izgledal profil povezave vira, kot da ga lastnik manipulira.

Da bi preprečili tak napad, redno preverjate svojo rast profila povezave.

SEO SpyGlass orodje vam lahko pomaga s tem, saj vam daje napredek grafi za oba:

  • Število referenčnih domen;
  • Število povezav v vašem profilu.

Nenavaden konj v katerem koli od teh dveh primerov je dovolj vzrok, da si ogledate povezave, ki ste jih nedavno pridobili.

Content Scraping

Drug način, s katerim lahko tekmovalci uničijo vaše uvrstitve, tako da skenirate in kopirate svojo vsebino na drugih spletnih mestih. To deluje, kot sledi: ko iskalnik poišče identično vsebino na več spletnih mestih, izbere samo eno različico. Čeprav iskalniki hitro prepoznajo prvotno različico, vedno obstajajo možnosti za izjeme.

Če želite biti prepričani, da vaša vsebina ni podvojena z drugimi spletnimi mesti, potem jo je bolje redno preverjati z orodjem Copyscape, ki popolnoma določa primere podvajanja vsebin. V primeru, da najdete strnjene kopije svoje vsebine, se obrnite na spletnega skrbnika in ga prosite, da odstrani kos.

Negativni na strani SEO

Negativni na strani strani SEO napadi vključujejo hekanje na vašo spletno stran in spreminjanje stvari okoli. Obstaja veliko težje za izvajanje kot off-stran SEO napadi. Glavne grožnje SEO, ki jih lahko napadajo hekerji, vključujejo:

Sprememba vsebine

Naslednja taktika je težka za spot. Običajno heker dodaja neželeno vsebino na spletno mesto. Ker so te povezave pogosto skrite, jih ne boste videli, če ne boste prebrali kode.

Še en možen negativni scenarij SEO je, ko napadalec spremeni vaše strani, jih preusmeri na svoje spletne strani. Nekateri lastniki spletnih mest uporabljajo to metodo za povečanje PageRank svojega spletnega mesta ali za preusmeritev uporabnikov na svojo spletno stran, ko poskušajo dostopati do vaše strani. Če iskalniki odkrijejo preusmeritev, preden to storite, bodo verjetno kaznovali vaš vir za preusmeritev na zlonamerno spletno mesto. Redna preverjanja lokacije z rešitvijo, kot je WebSite Auditor, je najboljša možnost, da opazite te napade.

black hat seo

Getting the site de-indexed

Morda ste presenečeni, vendar malo sprememb v taki datoteki kot roboti. txt lahko pokvari celotno SEO strategijo trženja. Pravilo o prepovedi je vse, kar je potrebno, da iskalniku povsem ignorirate svoj vir. Žalostno ampak resnično.

Na srečo lahko nekaj storite, da preprečite takšno prakso. Redni razvrstitveni pregledi vam bodo pomagali, da boste najprej vedeli, ali bo vaš vir postal de-indeksiran. Rank Tracker je odlično orodje, ki ga lahko uporabite za urnik samodejnih preverjanj. V trenutku, ko se vaše spletno mesto nenadoma zniža iz rezultatov Googla, bo v stolpcu »Razlika« prikazana padla opomba. Tako enostavno Source .

December 22, 2017