Back to Question Center
0

Kako pomembno je starost domene za SEO?

1 answers:

Ali obstaja kakšna dejanska povezava med določeno starostjo domene in učinkovitostjo SEO pri promociji Googlovega uvrstitve? To vprašanje o optimizaciji iskalnikov in njegovi povezavi z datumom registracije je pomembna stvar, o kateri pogosto razpravljajo strokovni spletni skrbniki, pa tudi številni lastniki spletnih podjetij.

domain age seo

Najpogosteje guruji industrije sklepajo, da sta domena in rezultati SEO nekako delujejo z roko v roki. Privzeto so njihova trenutna mnenja o tem, kako velika je starost domene za SEO, precej drugačna, čeprav še vedno smiselno na svoj način:

  • starost domene nima vpliva na SEO in s tem na Googlu razvrstitev v vseh
  • starosti domene je samo posamezen dejavnik med številnimi drugimi kakovostmi, vključenimi v Googleove sofisticirane algoritme za razvrščanje
  • , starost domene igra povsem pomembno vlogo pri sprejemanju najvišjega položaja v SERP-jih

Tudi tukaj sta dve ključni točki za sedanjo razpravo o starosti domene in SEO:

  • glede na logiko, da so pošiljatelji neželene elektronske pošte uporabljeni postaviti nove domene v register in jih hitro spustiti, nova imena pa se pogosteje uporabljajo na spletnih mestih za neželeno pošto
  • z obratno logiko, staro ime domene pa bi pomenilo, da je spletna stran dobra in vredna, kot dobro - že obstoječi uporabniki že več let uporabljajo iste domene

Tukaj vidimo veliko negotovosti. Ampak ena stvar, ki vam jo lahko povem zagotovo - starost domene je pomembna, če jo upoštevate pri tistih, ki jih imajo. Mislim, da če ima lastnik domene dolgoročno in čisto stanje v Googlovih evidencah, vam ne bo prinesel vsaj negativnega vpliva, če se odločite za nakup obstoječe in že uporabljane domene. Po drugi strani pa obstaja veliko "slabih" domen, ki so bili pred tem prepoznani kot neželena vsebina ali celo Google.

Da bi se izognili takemu nesrečnemu poteku dogodkov, strokovnjaki priporočajo, da upoštevajo samo tista področja prodaje, ki so pridobila javne informacije. Da, lahko bi morali prevaranti imeti nekaj zaščite zasebnosti, na primer s poizvedbami Whois, moram priznati. Kljub temu bi to zagotovo povzročilo sum.

domain age

Na ta način priporočam dvojno preverjanje starosti domene in njene zgodovine pred sklenitvijo posla. V odprtem dostopu je na voljo veliko uporabnih okvirov za preverjanje, kdaj je bilo registrirano posamezno domensko ime. Na primer, lahko poskusite z orodjem Netcraft ugotoviti, kdaj je bila domena prvič indeksirana s strani Google za pajkanje. Na ta način lahko najdete najbolj obetavna imena domen, ki so ocenjena kot zaupanja vredna, saj so bila dodeljena za njihove dolgotrajne kakovostne rezultate in zato dobro uvrščena v SERP.

Vendar pa moj predlog sploh ne pomeni, da bo novo ustvarjeno ime domene neizogibno izgubilo bitko proti starejšim konkurentom, zato bi imelo šibko verjetnost, da se povzpne na vrh rezultatov iskanja. "Starejša je ime domene, ki ste ga prejeli, višje razvrstitev boste dobili" - to ne more biti 100% veljavno anyway. Ne pozabite, da obdobje dobre dejavnosti vpliva na pristojnost domene, moramo priznati. Konec koncev, pa lahko domena starosti z SEO še vedno vozi na spletni strani razvrstitev na svoj način, tako pozitivne in negativne Source .

December 22, 2017