Back to Question Center
0

Google AdWords vs. SEO: Kaj je bolje?

1 answers:

Odgovor je v veliki meri odvisen od narave vašega podjetja. Pred analizo, kateri tržni kanal je boljši za vozno vrednost in promet za eno podjetje - SEO ali Google AdWords, najprej določimo naslednje pogoje. To vam bo pomagalo bolje razumeti, kateri pristop bi najbolje ustrezal vašemu trženju.

google adwords vs seo

Kakšna je razlika med Google AdWords in SEO?

  • Optimizacija iskalnikov je metodologija strategij in taktike, ki se uporabljajo za povečanje števila obiskovalcev mesta. SEO uporablja tehnike, ki so namenjene prilagajanju Googlovemu algoritmu, tako da bo imela oseba z visoko uvrstitvijo v iskalniku. Ti načini vključujejo uporabo dragocenih ključnih besed, povezovanje vsebine s spletnimi mesti, ki so vredne zaupanja, ali drugimi sorodnimi spletnimi mesti, kot tudi z uporabo ustreznih opisov meta.
  • Google AdWords v zameno uporablja plačano oglaševanje. Na ta način morajo lastniki spletnih mest plačati iskalnik (ne glede na to, ali gre za Google, Yahoo ali Bing), da svoje vire na vrhu rezultatov Googlovega iskanja. Prav tako je treba opozoriti, da mora lastnik spletnega mesta plačati vsakič, ko uporabnik klikne njegov oglas.

Primerjaj Google AdWords in SEO

Cena

Začeli bomo s primerjavo cen. Velika stvar o SEO je, da je lahko na začetku brezplačna, saj ni treba plačati za večino programov, ki vam pomagajo pri tehnikah SEO. Edino, kar morate storiti, je vedeti, katere SEO metodologije najbolje delujejo za vaš vir in jih uporabite.

Vendar, takoj ko se vaše podjetje razvije, se boste morda morali odločiti za profesionalne storitve SEO, kot je npr. Semalt, za nadaljnje povečanje vaših spletnih strani, tako da boste lahko ostali v igri in premagali konkurenco. Podjetja, ki se specializirajo na področju SEO in imajo vpoglede, da že več let delajo na istem področju, lahko svojim podjetjem zagotovijo pozornost in prizadevanja, ki jih potrebuje.

Google AdWords ima vrsto sheme za plačilo na klik. S to shemo bo imel tisti proračun, ki ga bo plačal vsakič, ko uporabnik klikne na oglas. Tako lahko več uporabnikov, ki jih lahko dobite, več boste morali plačati. Čeprav se vam zdi precej drago za vas, ni to, če ga primerjate s tiskanimi in revijalnimi oglasi.

Število gledalcev in vodil

Če pogledate donosnost naložbe, morate pogledati na morebitno število vodnikov, ki jih lahko Google AdWords in SEO. Obe metodi lahko zagotovita izjemno število gledalcev. Prednost programa AdWords v tem primeru je, da lahko v kratkem času dobi več potencialnih strank. Vendar, če se dolgo držimo, boste videli, da se bodo ljudje bolj približali organskim rezultatom iskanja. Preprosta razlaga dejstva je, da iskanje po vsebini iščejo uporabniki. Če povzamemo, vam bo AdWords takoj posredoval vodstvo ali gledalce, vendar to ni tako trajnostno kot SEO, ki vam lahko prinese več gledalcev v nakopičenem obdobju.

adwords vs seo

Hitrost

Za hitrost bi bil AdWords boljša izbira. Za SEO bi trajalo nekaj časa, ko bodo uporabniki videli vaše spletno mesto z neplačanimi rezultati iskanja. Čeprav za AdWords, lahko dobite vodnike skoraj takoj, ker lahko Google AdWords cilja na vašo izbrano demografsko kategorijo. SEO ne cilja na demografske podatke. Kaj lahko storite, je, da je vaše spletno mesto pomembno in vaše želeno ciljno občinstvo jo najde.

Kaj naj izberem: Google AdWords ali SEO?

Zdaj, ko poznate prednosti vsakega tržnega kanala, bi bilo lažje ugotoviti, katera je boljša za vaše podjetje. Če si želite hitro ustvariti potencialne oglase, potem bi bilo za vas odlična izbira za AdWords. Vendar, če želite, da ima vaše podjetje stalno rast, potem morate vlagati v uporabo tehnik SEO. Upoštevajte, da se oba tržna kanala lahko izkažejo za koristne, če nastavite ključne kazalnike uspešnosti in še naprej merite uspešnost vsakega tržnega kanala Source .

December 22, 2017