Back to Question Center
0

Je optimizacija iskanja na organskem omrežju še vedno pomembna?

1 answers:

Če ste delali s storitvijo Google Analytics, verjetno veste, da obstajajo štiri glavne vire prometa - ekološki (iskanje), napotitev, socialna in plačana. Lahko dobite promet iz kanalov socialnih medijev in plačanega oglaševanja, vendar vaše uvrstitve ne bodo visoke kot vodilni dejavnik pomembnosti spletnega mesta in prijaznost do spletnih strani je visok pretok organskega prometa.

organic search optimization

Danes živimo v spremenljivem in raznolikem svetu, kjer ljudje najdejo veliko možnosti za neplačano optimizacijo iskanja. Uporabljamo oglaševanje s plačilom na klik, ustvarjamo identitete na socialnih platformah in oglašujemo naše izdelke in storitve prek kanalov družbenih medijev. Lastniki spletnih mest ne morejo več živeti in umreti zaradi umestitve spletnega mesta v Googlu, saj pozabijo na pomembnost organskega seznama za njihovo uvrstitev. Vendar pa je organski promet še vedno najbolj pomembna za izboljšanje uvrstitve. Po statističnih podatkih ekološko iskanje povzroci druge prometne generatorje, ki vozijo približno 51% vseh potencialnih odjemalcev na podjetja B2B in B2C.

Ali še vedno potrebujete neplačano optimizacijo iskanja?

Izvajanje ekološke optimizacije iskanja je edina možnost za privabljanje kakovostnega iskalnega prometa. Organsko je preprosto najboljše za zagotavljanje ustreznega prometa. Edini kanal, ki vam lahko prinese skoraj enak pozitivni rezultat, je plačan iskalni oglas. Vendar je plačano iskanje predstavljalo le 10% skupnega celotnega prometa. Večina gurujev SEO svetuje, da vlagajo tako v ekološko kot tudi plačano iskanje prometa, da bi pridobili večji donos na naložbo. Takšen mešani pristop na primer v tehnološki in medicinski industriji predstavlja več kot dve tretjini skupnega prihodka.

Obstaja ena sodobna težnja, da privlači promet prek družbenih medijskih kanalov. Do Facebook-a in Instagrama lahko dobite kar 40 do 60 odstotkov prometa, vendar ne opazite nobenega izboljšanja prisotnosti spletnega mesta. To stanje je mogoče razložiti z malo znamko te vrste prometa za iskalnike. Socialni promet je lahko dodatni vir prometa, vendar ne vodilni. Poleg tega, ko izvajate socialne medijske kanale za pridobitev prometa na spletnem mestu, ste na milost in nemilost teh družbenih platform. To pomeni, da boste morali plačati vsakič, ko se platforma socialnih medijev odloča za spreminjanje pravil za poslovne račune. Lahko rečete, da se z Googlovim optimiziranjem iskanja v spletu lahko zgodi enako stanje. Lahko rečem, da je odvisno. Seveda se lahko vaše uvrstitve znižajo tudi zaradi spremembe algoritma. Vendar se v primeru ekološke optimizacije iskanja verjetno ne bo zgodilo z vami, in tudi če bo, boste položili svoje položaje v kratkem času.

organic seo

Nasveti za organsko SEO

Prepričajte se, da imate ustrezne in natančne URL-je. Optimizirajte svoje URL-je, vključno z eno najbolj ključnih ključnih besed v svoji strukturi.

Morate imeti zdravo ravnovesje ključnih besed na celotni vsebini vašega spletnega mesta. Na eni strani ne uporabljajte preveč ključnih besed. Povprečni znesek je tri iskalne poizvedbe na eno stran. Prepričajte se, da vključite ustrezne ključne besede v naslove, glavne stavke in na vrhu odstavka.

Uporabite tehnike klicanja, da pritegnete več uporabnikov od iskanja. Poskrbite, da vaša spletna stran zahteva od obiskovalcev, da izvedejo nekaj dejanj. Na primer, »Kupite zdaj«, »Naročaj z enim klikom« ali »Danes brezplačno ponudite«. "CTA je organski način promocije, ki vašim strankam doda en klik globlje v vašo spletno stran Source .

December 22, 2017