Back to Question Center
0

Kako pomembni so skupni odnosi med domenskim imenom in SEO?

1 answers:

Glede na tri glavne dejavnike, ki jih je Google našel, so uporabnost spletne strani, kakovost vsebine in portfelj backlink najbolj vplivali na odločitev, ali bodo uvrščeni na vrh strani SERP ali ne. In to je res, zlasti glede na to, da je lionov delež potencialnih kupcev najverjetneje prvi obisk vaših spletnih strani s seznama najboljših rezultatov iskanja.

domain name and seo

Zato je dobro ime domene in vzdrževanje SEO se lahko imenuje vodilni znak verjetno na vsaki spletni strani. Ob upoštevanju vsakega navadnega imena domene ločeno, je običajno zgrajena iz blagovne znamke podjetja, podprta z najbolj relevantnimi in prepričljivimi ključnimi besedami in ključnimi besednimi zvezki. Toda vprašanje o interakciji med domensko ime in vplivom SEO na Googlovo uvrstitev je bilo vedno zelo sporna tema. Konec koncev, ali obstaja kakšen dokaz o popolnoma neposredni povezavi med domenskim imenom in SEO? Zato sem se odločil, da bi glavno sklepanje povzeli in podprl nekaj malih dejstev spodaj.

Brez strogih pravil

Dejstvo je, da so Googlovi razvrstitveni dejavniki nikoli niso imeli nobenih strogih smernic ali uradnih zahtev, ki bi jih postopoma izvajali. Očitno je, da je industrija velikan najbolje, da preprečuje zlorabe ali manipulativne goljufanje. Toda ena stvar je lahko prepričana - glede na večino praktičnih preizkusov je v končnem algoritmu vključenih okoli dvesto različnih dejavnikov, da se določi uvrstitev na spletni strani seznam rezultatov strani iskalnika. Ob upoštevanju nekaterih dragocenih vpogledov nekdanjih zaposlenih, pa tudi preostalih teorij in razumnih idej, obstaja nekaj zelo verjetnih izidov od pobiranja imena domene in vzdrževanja SEO, ki prihaja z njo.

Razmislite o žive uporabnike, ne za iskalni roboti

Seveda je prava izbira domene kritičen korak, ki potroša pot do vašega spletnega uspeha na daljši rok. Priporočam vam, da najprej in najpomembnejše uporabniku prijazno ime domene. Ni potrebe, da se preprosto prilagajate nastavitvam iskalnika. Razumnejše je razmišljati o pravih uporabnikov, zato predlagam, da imam povzeto, privlačno in nepozabno ime, kar bi bilo povsem relevantno in prepoznavno tukaj. Vstavite ga lahko s svojo poslovno blagovno znamko, pravimi ključnimi besedami in njihovimi kombinacijami.

domain name

Proaktivno ključno besedo raziskave

Če pogledamo nazaj, so tista imena domen, vključno s pravo ključno besedo, imela izrazito prednost pred ostalim konkurenti v Googlovih rezultatih iskanja. Tisti časi so že zdavnaj odšli, celotna dominacija domen ključnih besed pa je zdaj odveč. Zdaj iskalniki pogosto cenijo tiste spletne strani, ki zagotavljajo večjo vrednost uporabniku, i. e. , ki imajo bolj relevantno kakovostno vsebino. Vendar pa je prejšnja logika domen ključnih besed še vedno v veljavi, saj so ustrezni ključni frazi v imenu domene bolj prijazni do uporabnika, ki obiskovalcem omogočajo povezavo med posamezno iskalno poizvedbo in vsebino spletne strani. Ne bi rekli, da bi bili takšni URL-ji bolj uporabni za skupno rabo, kar bi pozitivno vplivalo tudi na vašo razmerje med prikazi in kliki. Tako lahko tudi Google spodbudite, da svoje spletno mesto dodeli z višjo uvrstitvijo. Torej, nikoli ne skimpirajte, kako narediti proaktivno ključno besedo pri oblikovanju svojega novega imena domene. Ne boste obžalovali, prepričan sem Source .

December 22, 2017