Back to Question Center
0

Kateri so najbolj definirajoči trenutki spletne optimizacije spletnih iskalnikov?

1 answers:

Internet se vedno razvija in razvija sfero. Vsak dan ljudje naložijo ton različnih informacij o kakovosti v iskalnike. Če želite razumeti, katere vsebine so lahko koristne za uporabnike in se razlikujejo od vsiljene pošte, morajo veliki iskalniki, kot je Google, redno izboljševati in posodabljati svoje algoritme. Na ta način dajejo lastnikom spletnih mest in povprečnim uporabnikom možnost, da izkoristijo kakovostne podatke. Poleg tega redne algoritemske posodobitve omogočajo iskalnim centrom, da kaznujejo nezaželene pošiljatelje in strokovnjake za črno-hat SEO. Torej, če želite ostati na vrhu SEO igre, se morate zavedati vseh novosti v industriji optimizacije spletnih iskalnikov in ustrezno izboljšati svojo spletno stran. V tem članku bomo razpravljali o treh opredelitvenih trenutkih, ki so spremenili naravo SEO in strokovnjake za SEO spremenile svoje metode optimizacije spletne strani.

web search engine optimization

Drastične spremembe v optimizaciji spletnih iskalnikov

Povedati je treba, da so v zadnjem desetletju posodobitve algoritma Google drastično spremenile pravila iskalnika optimizacija. Medtem ko so nekateri spletni trgovci padli na padec njihovega uvrstitve po posodobitvah Google, so drugi daljnosežni lastniki spletnih mest izkoristili to priložnost, da so izboljšali svoje položaje na področju SERP. Danes bomo govorili o treh najmočnejših algoritmih, ki so spremenile današnji SEO.

  • Prva posodobitev programa Google Florida

Prva posodobitev za Google je bila novembra 2003. Znana je kot posodobitev Google Florida. Ta posodobitev je bila največja sprememba v Googlovih uvrstitvah v teh časih. Glavni namen Florida posodobitve je bil hit black-hat SEO specialisti, ki so poskušali manipulirati uvrstit. Zasnovan je bil tako, da bi se izognili takšni tehniki črne klobuke kot ključno besedo. Izraz "polnjenje ključnih besed" se je pojavil že od začetka razvoja spletnih iskalnikov. To je senčna tehnika, ki webmastrom omogoča manipulacijo iskalnih uvrstitev. To je proces vstavljanja določenih ključnih besed ali nabor ključnih fraz v vsebino. Ti pogoji iskanja praviloma niso bili pomembni za vsebino in so bili posebej zasnovani za iskalne bote, ne pa tudi za povprečne uporabnike. Te besedne zveze lahko ponovite skozi besedilo tako pogosto, da zveni nenaravno. Torej, če želite izboljšati uporabniško izkušnjo s sistemom iskalnika, se je Google odločil za kaznovanje spletnih mest, na katerih so opazili ključne besede. Po tej inovaciji je veliko spletnih mest izgubilo promet in močno trpelo. Veliko časa in prizadevanj je bilo, da lastniki spletnih mest obnovijo svoj spletni vir. Vendar pa je bila dobra lekcija za tiste, ki poskušajo kršiti standardne smernice razvrstitve.

  • Posodobitev Google Panda

Druga po svoji velikosti in vplivu na digitalni svet je bila posodobitev programa Google Panda. Uveden je bil februarja 2011. Glavni namen tega filtra je bil preprečiti, da bi spletna mesta s slabo kakovostjo vsebovale na poti v Googlove rezultate iskanja TOP. S tem bi Google želel vrniti kakovostna in ustrezna spletna mesta v bližini TOP-a SERP-a in izboljšati uporabniško izkušnjo med iskanjem. Ta posodobitev je potisnila do 12% rezultatov iskanja. Največje internetne platforme s stalnim prometnim tokom so izgubile več kot 50% svojih obiskovalcev zaradi padca njihovih pozicij. Ta posodobitev Google je škodovala samo tistim spletnim mestom, ki imajo manj kakovostne vsebine. Za druge domene se položaj ni dramatično spremenil. Google je jasno povedal, da bodo kakovostnejše in najbolj relevantne vsebine nagrajene z več najvišjimi uvrstitvami, medtem ko bodo slabše kakovosti nečitljiva besedila kaznovana. Panda je bila osredotočena predvsem na spletna mesta s tanko vsebino. Ta filter je bil dober način za Googlov ciljno usmerjanje na vsebinske kmeake, saj je postal pomemben dejavnik pri rezultatih iskanja s svojo nizko kakovostno neenotno vsebino, ki je bila zaradi velikega obsega. Glavni kršitelji pravil niso bili obnovljeni s tega filtra Google do tega datuma. Danes Google razvija Pando kot del ključnega algoritma za razvrščanje. Služi kot del počasne posodobitve, ki traja vsak mesec. Zaradi tega je postalo težko vedeti, ali je na spletnem mestu posodobljena posodobitev Panda ali ne.

google panda

  • Google Penguin posodobitev

Google Penguin algoritem, uveden aprila 2012. To je algoritem spletnega spamiranja, ki je namenjen kaznovanju tistih, ki ne upoštevajo Googlovih smernic. Ko je ta algoritem začel veljati, je Google izdal naslednjo izjavo:

".ta algoritem predstavlja drugo izboljšavo v naših prizadevanjih za zmanjšanje spletnega spam in spodbujanje visokokakovostne vsebine. Čeprav ne moremo razkriti določenih signalov, ker ljudem ne želimo igrati rezultatov iskanja in poslabšati izkušenj za uporabnike, nasvet za spletne skrbnike je, da se osredotočimo na ustvarjanje kakovostnih spletnih mest, ki ustvarjajo dobro uporabniško izkušnjo in zaposlujejo metode bele klobuke SEO (GOOGLE). "

Ciljala je na spletne strani, ki uporabljajo goljufive sheme povezav, da bi se lahko uvrstile visoko na Googlu. Tisti spletni trgovci in spletni skrbniki, ki so pridobili povezavo sok na svoja spletna mesta s pomočjo tehnik črnega klobuka, kot so nakup nakupa ali povezovanja, so bili prepovedani. Ko je bila posodobitev za Google Penguin objavljena, lahko mesta, ki so sprejela ukrepe za odstranitev ne-kakovostnih povratnih informacij, ponovno pridobijo uvrstitev. S svojimi deli Google omogoča hitro in brezplačno odstranjevanje slabih povezav. Vse, kar potrebujete, je izvajanje orodja za razveljavitev Googlovih povezav. Tisti, ki so bili prizadeti zaradi posodobitve Google Penguin, so morali počakati, da se je ta algoritem znova zagnal, da bi se vrnili na svoje položaje.

Ta algoritem še vedno vpliva na uvrstitev na spletno mesto, ker sta kakovost in ustrezne povezave pomemben del sistema za razvrščanje v Googlu. To je razlog, zakaj vas lahko stane mesto ugleda za izvajanje črno-hat spletno SEO tehniko ali najem neprofesionalno ekipo SEO. Trenutno je posodobitev pingvinov potekala večinoma po zlorabi povezav in prizadela 3,1% vprašanj Source .

December 22, 2017