Back to Question Center
0

SSL in SEO: ali sta oba pomembna?

1 answers:

Začnimo z spominjanjem nekaterih najnovejših iskanj, ne glede na to, kar ste iskali, ali preverite svoje nasprotnike ali iščete nekatere izdelke ali storitve na spletu. Verjetno ste obiskali spletne strani, ki temeljijo na HTTP in HTTPS. Toda kakšna je resnična razlika med njimi, zlasti z vidika SSL in SEO? Glede na njihov medsebojni vpliv na e-trgovino in večino vsake spletne trgovine, poglejmo, kako dobro delujejo SSL in SEO v resnici.

ssl and seo

Ali sta SSL in SEO koristna, če delata skupaj?

Začnimo z nekaj tehničnega ozadja in poglejmo, kako deluje SSL. Ker je del protokola Hypertext Transport Protocol Security, uporablja 2048-bitni ključ za zaščito uporabniške izkušnje prek varnostnih postopkov preverjanja pristnosti, preverjanja in šifriranja med spletnim strežnikom in internetnim brskalnikom. V bistvu je varnost SSL na voljo v treh plasteh:

  • Šifriranje deluje za zagotovitev, da dejanja trenutnega uporabnika niso mogoča, zato jih ne morejo ugrabiti prevara
  • Postopek overjanja pomaga
  • Celovitost podatkov služi preprečevanju korupcije ali nepooblaščene spremembe med prenosom

In končno se vrnemo k točki - kakšna je dejanska povezava med SSL in SEO? Ali kako varnost ustvarja uvrstitev vašega spletnega mesta na straneh z iskalnikom? Tako kot vse dobre lastnosti na kraju samem prinašajo pozitiven učinek na vašo uvrstitev, pa tudi stopnjo prometa in konverzije. Mislim, tudi varnost vašega spletnega mesta neposredno vpliva na Googlove iskalne algoritme, ko se odločite, da boste prejeli višjo uvrstitev. Spodaj si oglejmo povezave med SSL in SEO na tri osnovne usmeritve - uvrstitve, promet in konverzije:

  • Kot že omenjeno, so vaše spletne strani uvrstitve zdaj še bolj odvisne od varnosti SSL kot kdajkoli prej. Če pogledamo nazaj do leta 2014-2015, ko je Google izdal svoje prve algoritme za prednost spletne strani s protokolom HTTPS, je bila varnost SSL zgolj lahka komponenta algoritma za sprejetje končne odločitve. Danes pa se po uradnih statističnih podatkih skoraj polovica Googlovih neplačanih rezultatov iskanja nanaša na spletne strani, ki temeljijo na HTTPS-ju, zavarovane s potrdilom SSL. Poleg tega je ocenjeno, da je približno 1% vseh spletnih okvirov na internetu varno. Torej, zakaj ne bi uporabljali SSL in SEO preprosto, da bi pred konkurenco enkrat in za vedno?
  • Glede na prometne dobičke boljša razvrstitev običajno prinaša večji pretok prometa, le zato, ker več uporabnikov obišče vašo spletno stran, širše občinstvo boste vključeni. Poleg tega razpoložljiva spletna varnost omogoča vsakemu potencialnemu kupcu, ki brska po internetu, aktiven signal na avtoriteti in zanesljivosti vašega spletnega mesta. Večina uporabnikov bo verjetno preskočila vse nezahtevne vire in kliknila na rezultat iskanja, ki jih bo pripeljala do vaših spletnih strani, kar bo spodbudilo raven RPK na vašem spletnem mestu.
  • Konec koncev, lahko SSL in SEO sodelujeta, da znatno vplivata na vaše konverzije. Mislim, da bo več potencialnih strank spremenilo v resnične, ko bodo obiskali dobro spletno stran z zaupnim organom. Zapomnite si, da bi več kot 80% neizgrajenih strank glede na vodilne raziskave zavrnilo svojo zavezo kupovanja, preprosto pri odkrivanju, da njihovi pravično napolnjeni osebni podatki pritečejo skozi negotovo povezavo Source .
December 22, 2017