Back to Question Center
0

Katere so najpogosteje zastavljena vprašanja za iskalnike?

1 answers:

Vprašanja ali poizvedbe v iskalniku so besede ali fraze, ki jih zadevni uporabniki vnesejo v polje za iskanje, da bi dobili najbolj ustrezen rezultat iskanja poizvedbe. Iskalne poizvedbe lahko razdelimo na tri glavne kategorije - navigacijsko, informativno in transakcijsko. Ta raznolikost vprašanj nam omogoča, da razumemo naše potencialne stranke, ki iščejo vedenje in njihov namen. Naj pogledamo te vrste iskalnih vprašanj.

question search engine

Tri vrste iskalnih vprašanj

  • Navigacijska

Navigacijska poizvedba se nanaša na vrsto poizvedbe, ko uporabnik ve, kakšen vir bi želel najti. Pravkar vloži URL spletnega mesta v iskalno polje in dobi ustrezen rezultat. Prava navigacijska poizvedovanja imajo jasno namero in če vaše spletno mesto ni v mislih uporabnika, bo vaša stran neopažena.

Lahko bi bilo precej zapleteno izdelati strategijo s to vrsto poizvedbe. Če pa se osredotočite na izboljšanje prepoznavnosti blagovne znamke, dvignite svoje možnosti. Povprečno število rezultatov, ki se pojavijo na prvi strani Google SERP, ko gre za navigacijsko poizvedbo, je sedem. Google je naredil ta korak, saj se zdi neuporabno prikazati več kot sedem rezultatov, če uporabniki v večini primerov pristanejo na rezultat TOP. Vendar pa nekatere poizvedbe, ki se pojavljajo na navigaciji, morda niso takšne vrste. Na primer, vsi uporabniki, ki iščejo poizvedbo »Instagram«, ne potrebujejo te večpredstavnostne aplikacije. Nekateri bi radi prebrali nekatere povezane članke ali informacije o nekaterih nastavitvah ali posodobitvah za Instagram. Zato morate biti prepričani, da imate ustrezno navigacijsko poizvedbo, ki se pojavi v plačanih in ekoloških rezultatih.

  • Informativni

Informativna poizvedba je, kadar uporabnik samo želi odgovoriti na svoje vprašanje ali rešiti nekaj težav. Ni pomembno, s kakšno stranjo se bo srečal. Obstaja edina zahteva, da bo ta spletni vir maksimalno pomemben za njegovo poizvedbo. Informativna poizvedba je najširša razširjenost, ki jo pogosto uporabljajo povprečni uporabniki. Glavni namen optimizacije iskalnikov je pritegniti uporabnike, ki iščejo kakovostno vsebino s pomočjo informacijskih poizvedb. Če imate edinstveno in zanimivo vsebino SEO, ki lahko uporabnikom pomaga pri reševanju njihovih težav, najverjetneje bo vaša spletna stran prejela veliko kakovostnega prometa, ki lahko pretvori v prodajo. Težko je dobiti nekaj dobička iz informacijskih poizvedb, saj so prvi položaji SERP-a, v tem primeru običajno pridobljeni z odgovori Google Knowledge Graph in članki v Wikipediji. Vendar bi veliko uporabnikov želelo pridobiti globlje informacije o temi. To je vaša priložnost, da zvišate svojo razmerje med prikazi in kliki ter konverzijo. Za promet na spletnem viru lahko uporabite objave v spletnem dnevniku s podatki o kakovosti in nasveti. Poleg tega je pametno napisati podrobne vodnike po korakih in oblikovati opisne videoposnetke.

search engine

  • Transakcijski

Transakcijska poizvedba je, kadar želi uporabnik. Sliši se kot "kupiti nekaj" ali "naročiti nekaj. "Poleg tega lahko transakcijske poizvedbe vključujejo tudi točne blagovne znamke, kot so" naprave Apple "ali" pametne telefone Samsung ". "Številna lokalna iskanja, kot je" najbližja azijska restavracija v Chicagu ", so tudi transakcijska. Transakcijska poizvedba je najbolj dobičkonosna poizvedba, ki spletnim trgovcem omogoča zbiranje denarja na spletu. Če želite pridobiti najvišjo donosnost naložbe, se lastniki spletnih mest nanašajo na optimizacijo iskalnikov in oglaševanje s plačilom na klik Source .

December 22, 2017