Back to Question Center
0

E-Commerce: iskalnik optimizacijo ali estetiko?

1 answers:

Danes je sodobni svet e-trgovine optimizacijo iskalnikov postal hrbtenica za vodenje skoraj vsakega spletnega poslovanja na svetovnem trgu. Če želite to narediti in narediti svoj komercialni projekt pravilno, boste potrebovali pravilno razumevanje in znatne izkušnje na obeh področjih - e-trgovino in optimizacijo iskalnikov, preveč obsežna in zapletena, da bi jih lahko obdelali neizkušeni ali nekvalificirani novinec na spletu.

Kar se tiče mene, nisem imel sreče, da bi to vse rešil hkrati. Dejstvo je, da sem potreboval več kot osem let trdega dela za upravljanje več spletnih strani, ki temeljijo na različnih spletnih okvirih za e-trgovino in tehnike optimizacije iskalnikov. In sem se ukvarjal le z vsem, kar si lahko predstavljate - začenši s široko paleto prehrambenih zalog, visokotehnološko industrijsko opremo.

ecommerce search engine optimization

Razumevanje problema

Prva in verjetno najpomembnejša stvar, ki sem jo spoznal, je, da levji delež vseh povezanih spletnih poslovnih projektov običajno trpi precej primerljiva in celo podobna vprašanja iskalnika optimizacijo. Mislim, da je ne glede na njihovo ciljno občinstvo ali izbrano tržno nišo največja izpostavljenost na internetu, ki spodbuja bolj kakovosten ekološki promet, končno povzroči večji tok prihodka - vsi so odvisni od tega, kako dobro se njihova strategija optimizacije za e-trgovino obravnava bodisi njihovega vodje projekta ali lastnika podjetja sami.

Brez posebnega poudarka na SEO

Preden se karkoli drugega soočimo - večina povezanih projektov običajno vpliva na popolnoma napačno odločanje za njihov začetni razvoj. Mislim, da preveč pogosto poslovne zainteresirane strani vozijo svoje spletno podjetje predvsem v smeri boljše uporabniške izkušnje in celotne estetike brskanja, namesto da se premikajo po pravi poti do pravilne optimizacije e-trgovine v iskalniku.

Predstavljajte si zelo tipičen primer, ko se nova blagovna znamka popolnoma zaveda osredotočanja na oblikovanje bolj privlačnega in funkcionalnega okolja, brez posebnega poudarka na optimizaciji iskalnikov ( SEO). Na ta način bo celotno poslovanje postalo neugodno od samega začetka, tj. e. , ne upošteva možnosti, da bi več potencialnih kupcev vključili neposredno iz ekoloških kanalov, ki bodo dolgoročno razvili v stabilen pretok pravih kupcev. Ampak tukaj prihaja kariero dobre novice - ni potrebe, da se počutite razočarane, tudi če ste tukaj sveže ali se še vedno ne počutite dovolj samozavestno na temo optimizacije iskalnikov e-trgovine. Spodaj bom naštel nekaj uporabno dokazano priporočilo, ki se je razvilo iz lastnih praktičnih izkušenj in, seveda, na podlagi mojih preteklih napačnih korakov. Upam, da vam bodo naslednji kratki nasveti pomagali ustvariti čisto uspešen poslovni projekt, ki temelji na enem od sodobnih e-trgovinskih okvirov, ki je za zdaj še vedno bolj priljubljen.

ecommerce seo

Delo na edinstvenih opisih izdelkov

Najprej, glede na to, da skoraj vse nove blagovne znamke običajno upravljajo pravi ljudje s strokovnim znanjem o svojih izdelkih ali storitve. Kljub temu pa ti notranji strokovnjaki ponavadi občutijo pomanjkanje razumevanja koncepta e-trgovine optimizacijo iskalnikov in kako to deluje. Na ta način se njihovi opisi proizvodov pogosto izkažejo za plitve, ali pa jih lahko tudi potegnejo neposredno od proizvajalca. Kot rezultat, so daleč od edinstvenega, informativnega ali nekako privlačnega - taki opisi ne bodo nikoli dali visokega uvrstitve izdelkov, prikazanega v primarnih oglasnih seznamih.

Zato vam priporočamo, da dobro delate na svojih opisih izdelkov, da jih lahko »govorite« ciljnemu občinstvu, ujemate s skupnimi iskalnimi poizvedbami za ključne besede in ključne stavke ter predstavljate predmete za prodajo v najbolj popolni in vznemirljivo pot ob istem času. Ne glede na proizvode ali storitve, s katerimi se ukvarjate, svoje opise oblikovati v 150 do 300 besedah, da bi dosegli osrednji semantični koncept v iskalniku optimizacije e-trgovine. Če bi bilo to storjeno pravilno, bi bili vaši izdelki dobro služiti za bolj kvalificirane potrošnike neposredno iz neplačanih rezultatov iskanja.

Napišite objavo izdelkov

Vsak element, ki ga ponuja vaša blagovna znamka, vdelan s podpornim pregledom, je odličen način za povečanje ustreznosti vaših strani izdelka. Pravzaprav je bolj priljubljen izdelek, ki ga ponujate za prodajo, več pregledov in informativnih smernic, ki jih mora imeti za več pomembnih konverzij. Objavljanje mnenj o izdelkih, nikoli ne uporabljajte vsakdanjih marketinških materialov, bodite ustvarjalni, da boste dobili bolj kakovostne informacije, ki temeljijo na izkušnji uporabniških izkušenj in dragocenih osebnih priporočilih. Vedno se potrudite, da vključite več mnenj in pričevanj. S tem bodo vaši izdelki imeli večjo vrednost in močnejšo avtoriteto z vidika optimizacije iskalnika e-trgovine, da bi končno lahko še večje konverzije.

Nikoli ne zlorabljajte s ključnimi besedami

Mislim, da nikoli ne bi smeli iti preveč daleč, ker vsebino vaše strani s vsebinami nasičite s ključnimi besedami, kolikor je mogoče. Pozabi to idejo, nikoli ne bo storila. Pravzaprav ne morete pritegniti več ekoloških obiskovalcev ali izboljšati avtoritete svojih glavnih ključnih besed - samo tako, da svoje izdelke opišete z množico ključnih besed in ključnih besednih zvez. Namesto tega bi morali nadaljevati delo na popolnoma ustrezni in inteligentni vsebini, ki bi svojim strankam prinesla večjo vrednost, hkrati pa izpolnjevala primarne zahteve optimizacije iskalnikov e-trgovine hkrati.

seo for ecommerce website

Na koncu naredite nekaj povsem SEO usmerjenih stvari

Tukaj mislim, da bi morali dokončati slikovna besedila, optimizirati URL-je in ustvariti edinstveni naslovi in ​​prilagoditveni zemljevid spletnega mesta. Najprej pustite iskalnikom, da razumejo vašo vizualno vsebino, tako da ima vsaka slika, ki je nameščena na vaših straneh izdelka, vdelanih z alt besedili, ki dajejo jasen opis, podprt s ključno besedo in omenja ime vaše blagovne znamke.

Drugič, ustvarite čisto edinstvene naslove, ki jih podpirajo samo ustrezne oznake. Poskrbite, da tukaj ne boste imeli podvajanja ali plagiatorstva. Nato prestavite svoje brez pomene URL-jev v bolj informativne, vključno z dejanskimi imeni izdelka in njene kategorije. Končno, počne pravilna optimizacija iskalnikov e-trgovine, boste morali zagotoviti, da so vaša vsakodnevna dela in posodobitve v celoti prepoznana in dobro indeksirana s strani iskalcev. Torej, ne pozabite ustvariti prilagodljiv zemljevid spletnega mesta. Ali pa se lahko prijavite tudi za nekatere priljubljene sisteme za upravljanje vsebin z različnimi samodejnimi rešitvami na zemljevidu, ki jih običajno uporabljajo vodilni komercialni okviri v spletu Source .

December 22, 2017