Back to Question Center
0

Kako lahko povratne povezave izboljšajo mojo spletno stran SEO?

1 answers:

Največji delež lastnikov spletnih mest postane frustriran, ko gre za razlikovanje dofollow in nofollow povratne. Ste se kdaj spraševali, kakšna je razlika med njimi in kako lahko prispevajo svojo spletno stran za optimizacijo iskalnikov? Če ne poznate razlike v teh pojmih, verjetno imate pomanjkanje znanja o dodelitvi na povezovalni sok. Upam, naša kratek vadnica bo odstranila to negotovost in vam pomagala pri odločitvi za "spremljanje" statusa vsake backlink, ki jo imate.

dofollow backlinks

Pojem povezave sok in strategija povezav

Preden začnemo govoriti o razliki med nonfollow in slediti povratnim, pri pojmu "link sok" in kako ga lahko pridobite ali izgubite.

Ko postavite povezavo na drugo spletno stran, glasujete za to stran in priporočite svojim spremljevalcem in bralcu, da preverijo to stran za več podrobnosti. Google skrbi za uporabniško izkušnjo, zato želi, da se povežete samo z zanesljivimi in avtoritativnimi domenami, ki se vsaj nekako nanašajo na vaše podjetje. Kakovostna povezava za spletno stran ali blog je odlična. Višja kakovost spletnega mesta, ki povezuje z vami, bo boljši rezultat, ki ga boste dobili. To ne pomeni, da so povezave na nižje razvrščene strani ali relativno nove domene brezvredne. Iskalniki imajo veliko razvrstitev dejavnikov, med njimi je število povratnih povezav, ki jih dobite na ustreznih straneh.

Ne uporabljajte vzajemnega povezovanja

Lastniki spletnih strani, ki se ukvarjajo z bistvenimi povezavami stavbe, bi morali imeti v mislih pri ustvarjanju svoje oglaševalske akcije, da je število povezav manj pomembno kot njihova kakovost. Še več, če povezave, ki kažejo na vaše spletno mesto, niso povezane s temo vaše strani, jih bo Google sprejela kot kršitev pravil in vaše spletno mesto bo dobilo kazni. Poleg tega se morate izogibati objavljanju povezav do drugih strani, ki pokrivajo številne različne nezavezujoče teme. Če imate spletno stran o spletnem brskalniku SEO, potem najverjetneje dobite kazni iz iskalnikov, razen če uporabljate nofollow za vse te povratne.

nofollow backlinks

Dofollow povratne in nofollow povratne povezave

Če izvajate atribut nofollow na povezavo na svojem spletnem dnevniku ali spletnem mestu, Google ne bo prenesel povezave sokov čez to posebno povezavo. V skladu s to shemo bodo uporabniki lahko našli vsebino s klikom na to povezavo, vendar Google ne bo štel to backlink kot signal avtorja spletnega mesta. Običajno ni očitno, da uporabite atribut dofollow backlinks, če ste zadovoljni z Googlom po povezavi s ciljno stranjo. Če ne želite, da povezava sok poteka skozi vašo backlink, potem morate na svoje povezave izvajati atribut nonfollow.

Obstajajo nekateri posebni primeri, ko je uporaba atributa nofollow lahko uporabna. Prvi in ​​najpogostejši položaj je, ko ste plačani za povezavo. Če ne uporabljate povezave brez povezave, v tem primeru vas Google lahko ulovi za goljufive neželene dejavnosti in zaustavi indeksiranje vaše spletne strani.

Enaka situacija je, ko vam blogger plača, da objavi objavo na svojem spletnem dnevniku. Vse povratne povezave na sponzorirane objave morajo imeti atribut nofollow. Google upošteva plačane povezave in povezave, objavljene na sponzoriranih objavah, kot enake povezave s kakovostjo. Spletne strani, ki sodelujejo v tej dejavnosti, lahko dobijo kazni. Zato je smiselno uporabiti atribut nofollow za njih.

Affiliate povezave pridejo tudi do vrste oglaševanja povratne povezave. Iskalniki jih obravnavajo kot reklamne. Zato morate narediti nofollow Source .

December 22, 2017