Back to Question Center
0

Semalt Expert razlaga, kako se strgati s spletno stranjo z lepo juho

1 answers:

Obstaja veliko podatkov, ki so običajno na drugi strani HTML. Na računalniški stroj je spletna stran samo mešanica simbolov, besedilnih znakov in belega prostora. Dejanska stvar, ki jo gremo na spletno stran, je samo vsebina, ki jo lahko beremo. Računalnik te elemente definira kot oznake HTML. Faktor, ki ločuje surovo kodo iz podatkov, ki jih vidimo, je programska oprema, v tem primeru naši brskalniki. Druge spletne strani, kot so strgalci, lahko uporabijo ta koncept, da se strgajo s spletno vsebino in jo shranijo za poznejšo uporabo.

V preprostem jeziku, če za določeno spletno stran odprete dokument HTML ali izvorno datoteko, bi bilo mogoče pridobiti vsebino, ki je na tem spletnem mestu. Te informacije bi bile na ravni ravni skupaj z veliko kodo. Celoten proces vključuje obravnavanje vsebine na nestrukturiran način. Vendar pa je mogoče te informacije strukturirati na strukturiran način in pridobiti uporabne dele iz celotne kode.

V večini primerov strgalci ne izvajajo svoje dejavnosti, da bi dosegli niz HTML. Ponavadi je končna korist, ki jo vsi poskušajo doseči. Na primer, morda bodo morali ljudje, ki izvajajo nekatere dejavnosti spletnega trženja, vključiti edinstvene nizov, kot je ukaz-f, da bi dobili informacije s spletne strani. Če želite to opravilo opraviti na več straneh, boste morda potrebovali pomoč in ne samo človeške sposobnosti. Spletni brusilniki so ti boti, ki lahko v nekaj urah poškodujejo spletno stran z več kot milijonimi stranmi. Za celoten proces je potreben preprost programski pristop. Z nekaterimi programskimi jeziki, kot je Python, lahko uporabniki kodirajo nekaj pajkov, ki lahko strgajo podatke o spletnem mestu in jih dump na določeni lokaciji.

Razrez je lahko tvegan postopek za nekatere spletne strani. Obstaja veliko skrbi, ki se vrtijo okoli zakonitosti strganja. Najprej nekateri ljudje menijo, da so njihovi podatki zasebni in zaupni. Ta pojav pomeni, da se lahko v primeru razveljavitve pojavijo težave z avtorskimi pravicami, kot tudi puščanje izjemnih vsebin. V nekaterih primerih ljudje prenesejo celotno spletno mesto za uporabo brez povezave. Na primer, v nedavni preteklosti je prišlo do primera Craigslist za spletno mesto, imenovano 3Taps. Ta spletna stran je strnila vsebino spletne strani in ponovno objavila seznam oglasov v oddelkih za razvrščanje. Kasneje so se poravnali s 3Taps, ki so plačevali 1.000.000 dolarjev svojim nekdanjim mestom.

BS je nabor orodij (Python Language), kot je modul ali paket. Lahko uporabite čudovito juho, da strgate spletno stran s podatkovnih strani v spletu. Možno je strgati spletno stran in pridobiti podatke v strukturirani obliki, ki ustreza vašemu rezultatu. URL-je lahko razčlenite in nato določite poseben vzorec, vključno z našim izvoznim formatom. V BS lahko izvozite v različnih oblikah, kot je XML. Če želite začeti, morate namestiti dostojno različico BS in začeti z nekaj osnovami Python. Programsko znanje je bistveno tukaj Source .

December 7, 2017