Back to Question Center
0

Kaj naj vedem o raziskovanju ključnih besed Amazon, da postanem dober prodajalec?

1 answers:

Vsako izkušeno spletno prodajno podjetje na Amazonu ve, da lahko raziskave postanejo trdna osnova za cvetoče poslovne dejavnosti, ki spadajo v poštev. In takoj se obrnemo k njej - navade stranke na Amazonu potrebujejo raziskave in poglobljeno razumevanje, seveda, če želite, da so oglasi vašega izdelka dobro optimizirani in prikazani med najboljšimi rezultati iskanja. Končno - ustvarite več prometa iz ustreznih ključnih besed, s tem pa povečate svoje konverzije. Ampak stvar je, da za razliko od večjih iskalnikov (kot je Google sam, pa tudi Yahoo ali Bing), Amazonov algoritem za razvrščanje poizvedb ima svoje lastnosti »osredotočene na izdelke«. To pomeni, da vam z vidika optimizacije iskalnikov (SEO) ne priporočamo, da bi se stave igrale predvsem na Google AdWords, vsaj ko gre za raziskavo ključnih besed Amazon. Stvar je, da je načrtovalec ključnih besed precej v redu za razumevanje dejanskih trendov iskanja za žive kupce. Hkrati pa to osnovno orodje ne more nikoli ujeti popolnoma natančnih podatkov, potrebnih za popolno ciljno usmerjeno izbiro ključnih besed za dobro optimizirane sezname izdelkov, ki vedno ostanejo na vrhu iskanja.

Amazon SEO in algoritem uvrstitve izdelkov

Raziščemo globlje v zadevo in poglejmo, kako deluje A9 (glavni algoritem za razvrščanje v Amazonovi velikosti). Glede na dejstvo, da A9 dejansko skrbi za povečanje celotnih nakupov na tej resnično prenapolnjeni platformi za spletno prodajo, njen seznam SERP temelji na naslednjih dveh glavnih dejavnikih:

  • Faktor uspešnosti - pomeni, da bo vsak izdelek z dobrim ugledom in zaupanja vredno zgodovino prodaje bolj verjetno prikazan bliže vrhu izdelka Amazon. Ključne meritve uspešnosti so CTR (klik-skozi-stopnja), CR (stopnja konverzije) in seveda realna neto prodaja.
  • Faktor pomembnosti - predpostavlja, da je ustrezno napisan naslov, opis in oznake dobro optimiziranih za ključne ključne besede (tj., Ki ustrezajo iskalnim poizvedbam, ki jih zahtevajo živi kupci) - imeli bodo tudi velike možnosti, da se vidno prikažejo pri iskanju izdelka Amazon.


Amazonske raziskave ključnih besed s posebnim orodjem

bolj individualen pristop (namesto konvencionalne analize ključnih besed v SEO). In faktor ustreznosti je točno tisto, na kar bi se bilo treba osredotočiti pred karkoli drugega. Zato vam priporočam, da izberete pravo orodje za ključne besede za Amazon in raziskate potencialno zmagovalne kombinacije iskanja, ki vam lahko ustvarijo prave konverzije z bolj dejanskimi posli. Kar se tiče mene, sem osebno uporabljal orodje za raziskovanje ključnih besed Sonar Amazon. Seveda je odvisno le od vas, da se odločite, katero orodje ali spletno okolje želite izbrati. Kakorkoli že, z uporabo Sonarja imam nekaj res prepričljivih koristi, kot je na primer skaliranje hitrega glavnega seznama predlogov ključnih besed z najboljšimi rezultati (kar se je izkazalo za odlično izhodišče), konkurenčne raziskave (zajemanje najbolj uspešnih iskalnih stavkov - neposredno iz vodilni prodajalci so bili resnično neverjetni), dragocen vpogled in premisleke o potencialno zmagovitih kombinacijah iskanja, priporočenih tukaj in zdaj, in še več Source .

December 6, 2017